۸ هزار نیروی پلیس راهور برای تأمین ایمنی تردد زائران اربعین ۱۴۰۴ آماده‌باش هستند زلزله ۴.۶ ریشتری شاهرود را لرزاند (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز رقابت داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در کنکور ۱۴۰۴ راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند
سرخط خبرها

قطعی برق جاده‌ها برای کاهش مصرف | آیا نبود استاندارد‌ها جان انسان‌ها را به خطر نمی‌اندازد؟

  • کد خبر: ۳۰۲۰۳۲
  • ۰۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۱
قطعی برق جاده‌ها برای کاهش مصرف | آیا نبود استاندارد‌ها جان انسان‌ها را به خطر نمی‌اندازد؟
مدیرکل دفتر نگهداری علائم، تجهیزات و توسعه ایمنی راه سازمان راهداری گفت: در هیچ یک از استانداردهای بین‌المللی و همچنین استانداردهای داخلی، روشنایی راه الزامی نیست و در هیچ کجای دنیا در مشخصات فنی گفته نشده که روشنایی آزادراه یا بزرگراهی الزامی باشد.

به گزارش شهرآرانیوز، مجید صباغ‌زاده در خصوص وضعیت روشنایی جاده‌های کشور اظهار داشت: در هیچ یک از استاندارد‌های بین‌المللی و همچنین استاندارد‌های داخلی، روشنایی راه الزامی نیست و در هیچ کجای دنیا در مشخصات فنی گفته نشده که روشنایی آزادراه یا بزرگراهی الزامی باشد. 

وی ادامه داد: البته در سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای درباره روشنایی راه‌ها اولویت بندی ایجاد شده و اگر منابع مالی وجود داشته باشد، گردنه‌های مه‌گیر و تونل‌ها در اولویت روشنایی هستند. در تونل‌ها به واسطه تغییر وضعیت چشم راننده در نور خارج و داخل تونل وجود دارد و اینکه از محیط پر نور وارد محیط تاریک می‌شود و همچنین برعکس این وضعیت، نیاز است که محیط تونل روشنایی داشته باشد. در گردنه‌ها و نقاط مه‌گیر، در زمستان‌ها و در شرایطی که مه غلیظی وجود دارد، روشنایی می‌تواند موثر باشد، اما به صورت کلی در هیچ استانداردی روشنایی الزام نیست.

مدیرکل دفتر نگهداری علائم، تجهیزات و توسعه ایمنی راه سازمان راهداری گفت: در شب هم در اکثر از جاده‌ها خط کشی مسیر نمای بهتری برای رانندگان ایجاد و مسیر حرکت را مشخص می‌کند، حال سوال این است که آیا کسی که در یک جاده روستایی عبور می‌کند با فردی که آزادراه تردد دارد از نظر ارزش انسانی تفاوتی دارد؟ اگر قرار باشد در آزادراه‌ها روشنایی وجود داشته باشد که راننده بتواند جاده را ببیند قاعدتا باید راه روستایی هم برای رانندگان روشن باشد.

صباغ‌زاده تاکید کرد: برای دیده شدن در شب خط کشی را با استفاده از گلاسبید که دانه‌های شیشه‌ای هستند که در شب بازتاب نور دارند، انجام می‌دهیم و وقتی در شب راننده در جاده حرکت می‌کند، بازتابی که از برخورد نور خودرو به گلاسبید در داخل خط‌کشی‌ها برمی‌گردد مسیر را برای رانندگان مشخص می‌کند.

وی افزود: درباره اینکه در کل کشور در طول جاده‌ها باید روشنایی ایجاد شود، هیچ استانداردی وجود ندارد و نه تنها در ایران این استاندارد وجود ندارد بلکه در تمام دنیا و در آزادراه‌هایی اروپایی هم با سرعت نامحدود الزاما همه جاده‌ها روشن نیستند. نهایت سرعت در آزادراه‌های ایران ۱۲۰ کیلومتر در ساعت است، اما در کشور‌هایی با سرعت ۲۰۰ کیلومتر در ساعت هم سیستم روشنایی اجباری نیست.

مدیرکل دفتر نگهداری علائم، تجهیزات و توسعه ایمنی راه سازمان راهداری گفت: چراغ تمام خودرو‌ها زاویه نور و زوایه پراکنش نور دارد که این زوایه نور مطابق با شرایط جاده طراحی شده است و این دو استاندارد نور خودرو و خط کشی با هم همانگ هستند و مسیر حرکت را برای راننده مشخص می‌کنند. نوری که چراغ خودرو ساطع می‌شود امکان دیدن خط را به راننده می‌دهد و بازگشت نور از خط کشی‌ها مشخص کننده مسیر است.

صباغ‌زاده درباره قطعی برق جاده‌ها برای صرفه‌حویی در مصرف برق اظهار داشت: هر سال با این موضع مواجه هستیم که وقتی مصرف برق در کشور از حدی افزایش پیدا می‌کند، به اجبار مصرف برق از محل دیگر را کاهش می‌دهند تا بتوانند برق مراکز اولویت دار را تامین کنند.

وی تاکید کرد: در قطعی برق معمولا این گونه است که در فضای برون شهری چراغ‌ها را یک در میان خاموش می‌کنند تا محیط دچار خاموشی مطلق نشود. محیط یا باید بدون روشنایی باشد، اما اگر قرار باشد که محیط روشن باشد نباید این روشنایی مقطعی باشد و راننده دائم از محیط تاریک وارد محیط روشن شود چراکه باعث خستگی چشم راننده خواهد شد. سیاست ما در وزارت راه و شهرسازی هم استفاده از لامپ‌های کم مصرف LED است که بتوانیم مصرف برق را کاهش دهیم. اما اولویت ما برای روشنایی همان نقاط مه‌خیر، تونل‌ها و نقاط حادثه‌خیر هستند که تقاطع عبور پیاده هم دارد و ممکن است در شب عابر پیاده دیده نشود. 

مدیرکل دفتر نگهداری علائم، تجهیزات و توسعه ایمنی راه سازمان راهداری درباره استفاده از پنل‌های خورشیدی برای روشنایی جاده‌ها گفت: از پنل‌های خورشیدی هم برای روشنایی جاده‌ها استفاده شده، اما در این باره هم با محدودیت‌هایی مواجه هستیم چراکه باتری این پنل‌های خورشیدی معمولا عمر محدودی دارد و بعد از مدتی جوابگو نیستند یا هزینه نگهداری آنها بالاتر است. اما در مناطقی که شبکه برق وجود ندارد از سیستم سولار یا خورشیدی استفاده می‌کنیم.

منبع: ایلنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->